Uitslag Swimkick ronde 4, 8 maart in Schijndel

Zondag 8 maart werd in Schijndel de vierde Swimkick-wedstrijd van het seizoen gezwommen. In een bomvol zwembad kwamen er namens Neptunus '58 23 zwemmers aan de start. Zij waren samen goed voor 45 starts en 4 estafettes. Onder hen waren ook Roan van Bergen (broertje van Bente) en Luc vd Loo (broertje van Tom) die beiden hun eerste wedstrijd zwommen. Dit keer stonden de vlinderslag en vrije slag op het programma. De estafettes bestonden uit 4 x 25 meter schoolslag. De zwemmers van Neptunus '58 wisten maar liefst 37 persoonlijke records te zwemmen

25 vlinder minioren 1-3
Bij de jongens zwom Roan van Bergen zijn allereerste wedstrijd, en moest meteen beginnen met 25 meter vlinderslag. Hij deed dit echter keurig, zonder gediskwalificeerd te worden en eindigde op een 12e plaats. Lars vd Zanden zwom deze afstand al vaker en eindigde een seconde sneller dan ooit als achtste.
Bij de meiden was er een zilveren medaille voor Indy Jongman. Zij verbeterde haar pr met bijna drie seconden. Christina Peters zwom deze afstand voor het eerst en eindigde als tiende. Valerie Messerschmidt zwom iets boven haar beste tijd en eindigde als 19e. Katie Brunnen tikte als 24e aan en verbeterde haar pr met maar liefst bijna zes seconden!

25 vlinder minioren 4-6
Delane Lathouwers zwom pas zijn tweede wedstrijd, maar deed het ook nu weer uitstekend. Op de 25 vlinder was er voor hem een zilveren medaille. Gijs Deelen greep net naast de medailles met een vierde plaats. Beide jongens zwommen deze afstand voor het eerst. Pim de Crom zwom al vaker 25 vlinder en wist nu twee seconden onder zijn oude toptijd te duiken. Hij werd zesde. Tom vd Loo zwom voor het eerst 25 vlinder en werd achtste. Hij werd op de voet gevolgd door Sven Baijens en Cody Dankers, die bijna zeven en 5,5 seconde sneller dan ooit waren. Bij de meiden was Amy Heeren overtuigend de beste. Met maar liefst een seconde voorsprong pakte ze een gouden medaille. Ze verbeterde haar pr met twee seconden. Kyra Jongman maakte het feest op het podium compleet met een bronzen medaille. Fabiënne Messerschmidt tikte als negende aan en zwom 2,5 seconde sneller dan ooit. Kim vd Spank volgde met een 10e plaats en een verbetering van haar pr met ruim twee seconden. Kiki Sluijpers werd 19e, maar bleef boven haar pr.

50 vlinder minioren 4-6
Isa vd Ven verraste bij haar debuut op de 50 vlinder met een prachtige tijd, die goed was voor een zilveren medaille. Opvallend was dat ze de eerste baan in 22 seconden aflegde, en voor de tweede baan slechts 24 seconden nodig had. Dit is erg weinig verval, zeker voor iemand die deze afstand voor het eerst zwemt. Een teken dat ze nóg sneller moet kunnen! Ook Anouk van Os zwom een prachtige tijd. Na een goede start, met mooie onderwaterfase wist ze drie seconden onder haar oude pr te duiken.

50 vlinder junioren
Alex de Laat zwom overtuigend naar het goud en verbeterde zzijn persoonljke record met tweetiende van een seconde. Bij de meiden werd Rachel Brunnen zevende, maar bleef wel boven haar beste tijd. Marleen van Dijk zwom deze afstand voor het eerst en bleef keurig binnen de minuut. Het leverde haar een tiende plaats op.

25 vrij minioren 1-3
Roan verbaasde iedereen met een prachtige tijd, die goed was voor een zilveren medaille. Lars tikte als zevende aan en was drie seconden sneller dan ooit. Ook voor Indy was er een zilveren medaille, ze was zeven tiende van een seconde sneller dan ooit. Het brons ging naar Katie, die haar pr twee seconden scherper stelde. Christina belandde net naast het podium: ondanks een pr van bijna vier seconden tikte ze als vierde aan. Valerie zwom net boven haar beste tijd en werd 14e.

25 vrij minioren 4-6
Delane wist met maar liefst vier seconden voorsprong het goud te veroveren. Cody verbeterde zijn pr met bijna een halve seconde en behaalde zilver. Luc vd Loo zwom zijn eerst wedstrijd en tikte als vijfde aan. Bij de meisjes werd Kim zevende met een verbetering van haar pr met ruim drie seconden.

50 vrij minioren 4-6
Een grote groep zwemmers ging van start op de 50 vrij. Gijs behaalde brons, hoewel hij boven zijn beste tijd bleef. Sven verbeterde zijn pr met vier seconden en werd vijfde. Tom tikte als zesde aan en was een seconde sneller dan ooit. Pim tikte als achtste aan. Kyra zwom naar het zilver en stelde haar persoonlijke record twee seconde scherper. Amy eindigde als vierde, ondanks een pr van ruim twee seconden. Ze werd op de voet gevolgd door Isa, die ook bijna twee seconden sneller dan ooit was. Anouk zwom maar liefst 4 seconden onder haar oude toptijd en werd zevende. Fabiënne verbeterde zich met drie seconden en werd elfde. Kiki zwom dankzij een verbetering van ruim drie seconden voor het eerst onder de minuut en werd 18e.

100 vrij junioren
Alex zwom naar het brons, maar bleef boven zijn beste tijd. Rachel tikte als achtste aan en wist een seconde onder haar oude toptijd te duiken. Voor Marleen waren er zelfs twee pr's in één race, want ook op de 50 vrij was ze nog niet eerder zo snel. Ze werd tiende.

4 x 25 school minioren 1-3
Aan het einde van de middag stonden er nog estafettes op het programma. Indy, Christina, Katie en Valerie werden vierde.

4 x 25 school minioren 4-6
Neptunus '58 had maar liefst drie teams ingeschreven op dit programma. Team 1 bestond uit Gijs, Isa, Sven en Amy en tikte als derde aan. Team 2 werd vijfde. Dit team bestond uit Kyra, Tom, Fabiënne en Pim. Team 3 met Kiki, Cody, Kim en Delane werd tiende.